Diz Altı Protezler

Diz Altı Protez Bacak Çeşitleri

Bacağın Diz altından ampüte edilmesi(kesilmesi) sonucunda hastaların yaşam koşulları ve protezden beklentileri göz önünde bulundurularak  ihtiyaçları doğrultusunda protez bacak tercihleri tarafımızca özenle yapılmaktadır.

Aktif olarak  kullanılan Diz Altı protez çeşitlerini şu şekilde sınıflandırabiliriz ;Aktif vakum sistemli diz altı protezler,Pasif vakumlu protezler,Silikon Liner Pin Sistemli Diz altı protezler,Hidrolik ayak bileği eklemli diz altı protezleri,Mikroişlemcili-Elektronik Ayak bileği sistemli diz altı Protezleri,Koşu Protezleri.

Aktif Vakum sistemli Diz altı protezleri

Diz altı protez çeşitlerinde  günümüzde en çok kullanılan  sistem aktif vakumlu protezlerdir.Bu protezlerde hastanın bacağının kesilen kısmından geriye kalan kısım olan güdük diye tabir ettiğimiz kısım protezin içindeki vakum sayesinde rahat ve konforlu bir tutunma sağlamaktadır.

Vakum Sistemli Protezler nasıl çalışır?

Vakum sistemli protezlerde  hastanın güdüğüne  takılan liner ve protez parçalarının  bileşenlerinin bağlandığı   soket adını verdiğimiz kısım  arasında oluşan hava, valf yardımıyla pompa sistemi ile birlikte dışarı atılır. Bu sayede sokette etkili bir  kavrama sağlanmış olunur  ve hastanın güdük kısmında oluşabilecek deformasyonlar böylece önlenmiş olur.

Diz Altı Protez Bacak ne zaman nasıl uygulanmaya başlanabilinir ?

Hasta ameliyat olduktan sonra güdüğün (ayağın kesildiği yerin) hassasiyetine göre değişmekle birlikte  genelde  2-3 aydan sonra  hastanın güdüğünün sağlık durumu takip edilerek uygulanabilir. Bu durum hassas güdüklerde ve diyabet hastalarında daha uzun sürebilir bu sebeple hekim tarafından takip edilmesi  tavsiye edilir.

Protez Bacak Uygulamarı  Öncesi Neler Önerilir ?

Ameliyat sonrası hastanın  dikişlerinin  alıncaya  kadar beklenir.

Dikiş alındıktan sonra bandajlama işlemine başlanır ve egzersiz tavsiyeleri verilir.

Hastanın ayağında kontraktür( açı değer kaybı) oluşmaması için  fizik tedavi süreci başlatılır.

Hastaya protez uygulanıncaya kadar  kendi evinde yapacağı egzersizler anlatılır.

Kullanıma bağlı olarak 7-8 seneden daha fazla kullanan hastalara rastlanmaktadır.

Vakum Sistemli Diz Altı Protez Garanti Süresi

Diz altı aktif vakum sistemli protezlerde garanti süresi 2 yıldır. Protezin yanında hastaya verilen silikon materyallerin garanti süresi ise 6 aydır.

Teknik Destek :

Kliniğimizde hastalarımıza uygulanan aktif vakum sistemli diz altı protez ayak için teknik destek süresi tam olarak 5 yıldır. Bu süre zarfından olası sorunların tamamında kliniğimize başvurabilirsiniz.

Diz altı Protez Yapımı ve Teslim Süresi

Kliniğimizde hastamıza uygulanacak aktif vakum diz altı protez sistemi hastamızdan alınan ölçümlerin ardından yaklaşık 1 hafta sürmektedir.

Konuşma Başlat
1
Scan the code
Hoşgeldiniz,